E138

Various Architects has been commissioned to design a housing complex in site at the south hill side in Oslo, Norway. The site is characterized with a steep slope and has a direct view towards Oslo fjord.

The design concept is to split the project into two separate volumes to reduce the scale of the project and to fit in the context within the building regulations. Each volume has been further scaled down by shifting half of it to allow openings for views and natural light from all directions. One volume consists of three apartments, while the other volume consists of an apartment on the top floor and a duplex on the lower two floors.

The volumes are placed on the site utilizing the the slope of the terrain, allowing  maximum views towards the fjord and creating a sheltered common outdoor space for the users. Each apartment has a separate outdoor area in addition.

The interior of the apartments are playful, functional and all different. Wet rooms and kitchens are however located on top of each other as far as possible for a more sustainable project.

 

 

Facts:
Type:Housing
Status:Schematic Design
Client:Midgard Eiendom AS
Location:Oslo Norway
Size:1500

Related news