2 storgata center

Storgata Center

Various Architects have been comissioned by the owners of Storgata 25 to radically redesign the main spaces of the building where we currently have our offices. This centrally located office building was formerly used as the administration offices for the Oslo Opera, and included the King’s Lounge. After the Opera moved to their new building in Bjørvika, the building is in need of a complete renovation of the four empty office-floors and common spaces.
The proposed scheme creates a wholistic concept for the building, including a new entrance, circulation, and typical floor layout. The design focuses on the courtyard at the core of the building. By creating terraces in different levels in the atrium we provide additional common spaces to the offices. In addition we created a new stair from the lobby to the terraces which activates the atrium during daily use as the main vertical communication, creating a lively and inviting atmosphere. A bridge that spans across the back at each floor allows for more flexible configuration of the office spaces. The bridges allow the floors to be divided into smaller rentable areas without losing space to internal circulation.
The new proposal would allow the courtyard to be an outdoor space with some sheltered areas, or it could be inclosed and transformed into an atrium. In future phases the design of the covering will be further developed. Lightweight structure, such as EFTE, will be explored as well as traditional glazing.

Facts:
Type:Commercial
Status:Schematic Design
Client:Nieslen Prosjekt
Location:Oslo, Norway
Size:4 500 m2
Credit:
Team: Aleksandra Danielak, Anna Nowogrodzka, Birgitte J. Haug, Ibrahim Elhayawan, Jim Dodson, Jonathan Evensen, Magda Procházková
Partners:

Related news